Cycle Capital twee keer op het podium in WVA tijdritcompetitie

Strava icon

Als eerste op de hoogte!

Wil je updates ontvangen over events, trainingen en nieuws van Cycle Capital, dé wielerclub uit Amsterdam met professionele ambities? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Op vrijdag 29 september was het dubbelfeest voor Cycle Capital. Op het ASC Olympia parcours op Sportpark Sloten in Amsterdam stonden maar liefst twee Cycle Capital-renners op het podium! Erik Jan Koeman, Cycle Capital Clubkampioen 2023 en Clublid, greep de winst in het eindklassement van zijn categorie van deze tijdritcompetitie. Para-wielrenner (C3) Wouter Eijkman hield ook goed stand tussen de valide renners en werd in dezelfde categorie derde.

Afsluitende tijdrit in WVA Tijdritcompetitie

De omstandigheden voor de laatste tijdrit van 10 kilomer (4 rondes) buiten op Sportpark Sloten waren op 29 september gunstig. Er werd hard gestreden én gereden, want het was de laatste tijdrit in deze competie van 6 wedstrijdagen.

Het klassement bij de Elite/Beloften ging zelfs op z'n kop. Bij de overige categorieën had ieder zo z'n uitdaging, vooral met zichzelf. Gestelde doelen werden overtroffen en na afloop waren er de verhalen over behaalde wattages, indeling en rondetijden.

In de categorie Licentiehouders 40+ werd Erik Jan Koeman, Clublid én de Cycle Capital Clubkampioen 2023, tweede in deze laatste tijdrit. Wouter Eijkman, para-wielrenner (C3) voor Cycle Capital, werd uiteindelijk zesde. Mede door deze resultaten stonden beide tijdrijders op het podium in het eindklassement in hun categorie. Erik Jan pakte de winst en Wouter werd derde. Een mooi Cycle Capital-podium dus aan het eind van deze WVA Tijdritcompetitie!

Fotograaf: Foto Kristel

Eindklassement Licentiehouders 40+

Dit is het eindklassement van de WVA Tijdritcompetitie gebaseerd op minimaal 3 deelnames.

1. Erik Jan Koeman | Cycle Capital
2. Alexander Lobas
3. Wouter Eijkman | Cycle Capital

Overige klasseringen vind je terug op de Facebook-pagina van WV Amsterdam.

Amsterdamse tijdritcompetitie 2023

De VWA Tijdritcompetitie bestaat uit 6 tijdritwedstrijden op het wielrenparcours in Sloten. De afstanden van de tijdritten zijn gevarieerd en hebben een afstand van 5 tot 40 km. De tijdritcompetitie is open voor diverse categorieën: Nieuwelingen, Junioren, Dames Beloften/Elite, andere licentiehouders met de categorieën 40-, 40+, 50+, 60+ en de Trimmers (18+ zonder licentie). Voor de puntentelling geldt de systematiek die ook in het allround schaatsen wordt gebruikt.

Meer dan 100 unieke renners namen deel aan deze VWA tijdritcompetitie die dus uit 6 wedstrijddagen bestond.