Iris Mulder pakt winst in Around the Olympic, Noor Smit werd tweede

Strava icon

Als eerste op de hoogte!

Wil je updates ontvangen over events, trainingen en nieuws van Cycle Capital, dé wielerclub uit Amsterdam met professionele ambities? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Op zondag 1 oktober was het koersen in Amsterdam voor Cycle Capital. Na 40 ronden en 3 minuten koersen kwam Cycle Capital-renster Iris Mulder als eerste over de streep in Around The Olympic. Op de voet gevolgd door haar ploeggenote Noor Smit; zij pakte de tweede plaats. En zo sloot Cycle Capital - in een thuiswedstrijd - het seizoen af met winst!

Around The Olympic

Alle groten reden er: Arie van Vliet, Jan Derksen, Tiemen Groen, Peter Post. En Gerrit Schulte versloeg Fausto Coppi hier. Rondom de bakermat van het Nederlandse baanwielrennen organiseerde BIZ The Olympic Amsterdam in samenwerking met de Stichting Amsterdamse Straatrondes, de tweede editie van Around The Olympic Amsterdam - de Ronde van het Olympisch stadion.

Iris Mulder in de slipstream van Noor Smit | Foto: Amanda Crow

Open Vrouwen Criterium

De vrouwenkoers werd gedomineerd door de twee Cycle Capital-rensters Noor Smit en Iris Mulder. Al vroeg in de wedstrijd pakte Noor Smit de leiding en reed na tien ronden al met een voorsprong van 26 seconden op het kleine peloton. In ronde 14 sloot haar ploeggenote Iris Mulder bij haar aan.

Samen koersten ze met gemiddeld zo'n 33 km per uur (op sommige stukken zelfs 46 km per uur) verder op het bochtige parcours (elke ronde was 900 meter) en liep de voorsprong al snel uit naar zo'n 46 seconden.

In de laatste drie ronden liepen de rensters nog verder uit naar 1.10 min. en sprintten ze op de finish af. Iris Mulder pakte uiteindelijk de winst in deze fraaie Amsterdamse koers en Noor Smit werd welverdiend tweede.

Bochtenwerk rond het Olypisch Stadion en Iris Mulder en Noor Smit op het podium

Mannen Criterium

In het sterke peloton was Koen Polder een 'vreemde eend in te bijt'. Als crit-renner voor Cycle Capital was hij de enige wielrenner in dit Amsterdamse criterium rondom het Olympisch Stadion met fixed gear. Dat betekent koersen in een vaste versnelling en zonder remmen (single speed).

Maar dit hindert Koen Polder zeker niet. Al na drie ronden ontstaat een kleine kopgroep op 20 seconden van het peloton, met hem erbij. De snelheid ligt hoog; een rondje van 900 meter duurt bij de mannen ca. 1.25 min. Na twintig ronden bestaat de kopgroep uit zeven en worden de eerste renners uit het peloton gedubbeld.

Helaas kwam Koen Polder in ronde 25 ten val; hij gleed onderuit maar gelukkig kon de wedstijd vervolgen. De kopgroep deelde zich mede hierdoor in tweeën. Het lukte de vier achtervolgers niet om het gat met de drie koplopers te dichten. En dus greep Koen Polder naast een podiumplaats en werd (toch nog) vierde.

Als crit rider strijdt Koen Polder met fixed gear (single speed) mee | Foto: Amanda Crow