Podiumplaats voor Cycle Capital in ProMobility Ladies Cycling Circuit

Strava icon

Als eerste op de hoogte!

Wil je updates ontvangen over events, trainingen en nieuws van Cycle Capital, dé wielerclub uit Amsterdam met professionele ambities? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Het dames eliteteam van Cycle Capital sluit na 9 wedstrijden het ProMobility Ladies Cycling Circuit af met een 3e plaats in het ploegenklassement. En de seizoensfinale van deze MtD-koers op zondag 10 september in Utrecht werd ook nog eens gewonnen door Cycle Capital-renter Diane Snobelen. Wat een topresultaat!

ProMobility Ladies Cup

14 Teams en zo’n 100 rensters namen dit seizoen deel aan het ProMobility Ladies Cycling Circuit bestaande uit 9 wedstrijddagen. Met een tijdrit van 13 km en een koers van 45 km op zaterdag in Lekkerkerk en de finalekoers op zondag in Utrecht van ca. 70 km werd dit weekend deze MtD-koers afgesloten. En hoe!

Cycle Capital stond met 6 rensters aan de start van het 80 kilometerlange parcours, dat werd ingekort naar zo’n 70 km in verband met de zomerhitte. Onze rensters werkten goed samen en konden zich prima in het peloton handhaven. Diane, Sophie, Iris en Rienke waarin veel voorin te vinden. Helaas viel Sophie door pech op 3 ronden voor het einde uit. Ondanks een paar keer lossen, sloot de strijdlustige Barbora steeds weer aan. En ook debutante Noor deed het voor een eerste keer fantastisch in het peloton.

Na dit pittige wedstrijdweekend, waarin zowel de Nedereindse berg als ook de tropische temperatuur een uitdaging vormde, won Diane Snobelen de sprint van het peloton en pakte de dagwinst. En zo stond Diane op de finaledag voor de 4e keer dit seizoen op het hoogste podium. En als team was er ook podiumsucces. Door sterk teamwork staat Cycle Capital op de 3e plaats in het eindklassement van deze ProMobility Ladies Cup.