Seizoenstart bij Brussel-Opwijk in Women Cycling Series

Strava icon

Als eerste op de hoogte!

Wil je updates ontvangen over events, trainingen en nieuws van Cycle Capital, dé wielerclub uit Amsterdam met professionele ambities? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Op zondag 25 februari ging de vierde editie van de Women Cycling Series van start met Brussel-Opwijk als openingswedstrijd van 2024. Ook Cycle Capital stond met vier rensters aan de start van deze Belgische voorjaarsklassieker. Een podiumplaats was te hoog gegrepen, dus het werd vooral een leerzame seizoenstart.

Vernieuwd team

Het dames eliteteam van Cycle Capital kent dit seizoen een aantal nieuwe gezichten, op de racefiets en ook ernaast. Mede hierdoor werden er bescheiden doelen gesteld voor deze eerste wedstrijd Brussel-Opwijk: Stay Safe, Have fun & Learn!

De racedag begon voor de rensters Diane Nobelen, Rienke Boonstra, Loes Rozenburg en Barbora Nyvltova ontspannen en geconcentreerd in de Cycle Capital Paddock in de rennerszone bij het Koning Boudewijn Stadion in Brussel. Met William van der Moolen en Ivo van der Haagen als nieuwe ploegleiders werd de race van 84,4 km voor besproken en mecanicien Duuk van der Haagen liep de racefietsen nog eens goed na. Na het tekenen in het stadion en een paar opwarmingsrondjes was het om 12.40 verzamelen voor de start. Iedereen had er zin in!

Wedstrijdverslag

Vanaf de geneutraliseerde start bij het Koning Boudewijn Stadion, ging het direct omhoog naar Wemmel waar na 3 kilometer de koers officieel zou starten. De Cycle Capital teamauto reed als volgauto nummer 3 in de karavaan en kon vanaf die positie de koers goed volgen. Veel ploegen bleken hun materiaal en focus nog niet op orde te hebben, want al in de geneutraliseerde zone waren er de eerste pechgevallen en valpartijen.

Na de officiële start in Wemmel, ging het tempo verder rap omhoog. Dat leidde op de smalle wegen in het eerste deel van de koers direct tot breuken in het peloton en opnieuw valpartijtjes. Onze rensters bleven gelukkig op de fiets, maar raakten door deze valpartijen net als veel andere ploegen snel achterop. Door de smalle Belgische wegen was het lastig om langs de volgauto’s weer een plek in het peloton terug te veroveren.

Loes probeerde nog verbeten terug te komen, maar moest na 15 kilometer het peloton toch laten gaan. Rienke wist met Barbora nog wel aan te sluiten bij het peloton, maar moest door die inspanning al snel lossen op de steile klimmetjes. Diane kwam in eerste instantie nog goed mee, maar moest met Barbora aan haar zijde als verdienstelijke knecht het peloton uiteindelijk toch voor laten gaan. Na 40 kilometer werd de afstand te groot en werden beide rensters door de koersdirectie uit koers genomen.

Rienke reed op dat moment nog verbeten solo door, maar had overduidelijk nog de inspanningen van het schaatsseizoen in de benen. Zo’n 5 kilometer later werd ook zij door de bezemwagen gepasseerd en is ze uit koers genomen.
Ondanks dit resultaat was het voor ons team geen verloren wedstrijd. Het leverde ons waardevolle nieuwe inzichten qua organisatie en het biedt kansen om als ambitieus team verder te verbeteren en te groeien.

Bekijk de uitslag van Brussel-Opwijk

Women Cycling Series

De Women Cycling Series bestaat uit 6 wedstrijden. Het slotakkoord van deze competitie vindt plaats op 26 augustus in Erwetegem (België). Bekijk hier de volledige wedstrijdkalender van 2024.